Nieuwsbrief Juli 2023

Mijn antivirus werkt toch?

Onlangs hebben we een nieuwe dienst getest en geïntroduceerd, EDR security, ofwel Endpoint Detection and Response. EDR is platgezegd een verbeterde versie van een reguliere antivirus. Antivirus is ‘domme’ software welke gevoed wordt om bekende bedreigingen te elimineren. Zodra een traditionele antivirus een bekende bedreiging tegenkomt op je PC neutraliseert hij dit en kan je zorgeloos verder werken.

Dus mijn antivirus werkt toch? Daar wringt nu net de schoen. De virusscanner houdt enkel rekening met wat hij kent, maar in de loop der jaren is de hoeveelheid malware exponentieel toegenomen en bovendien wordt malware ook steeds slimmer. Iedere dag komen er verschillende nieuwe types malware op het internet. Uw antivirus hinkt daarom steeds achterop ten opzichte van de realiteit.

Een EDR-oplossing helpt bij het opsporen en onderzoeken van verdachte activiteiten in alle endpoints (pc, laptop, server,…) van uw netwerk. Het is een ‘smart’ versie van de traditionele antivirus.

EDR werkt niet op basis van een lijst met virusdefinities. In plaats daarvan speurt het actief naar verdacht gedrag. Bijvoorbeeld bestanden die plots versleuteld worden, een bepaalde macro die een bestand gaat downloaden en uitvoeren, etc, etc. EDR reageert gepast op dit gedrag en zal het onmiddellijk blokkeren. Daarna maakt EDR duidelijk waar het probleem zich voordoet en kan het bovendien de al geleden schade terug omdraaien. Het hele systeem is intelligent en zelflerend zodat voor een volgende soortgelijke aanval nog sneller gereageerd én gehandeld wordt. Dit alles wordt door ons gemonitord en indien nodig voeren we aanvullende werkzaamheden uit.

Is Endpoint Detection and Response (EDR) iets voor mijn bedrijf?

Absoluut. Op beveiliging van uw ICT-omgeving mag u geen compromis maken. Hackers zoeken altijd de weg van het minste weerstand om in een ICT-omgeving binnen te breken. En het gebruik van EDR maakt het voor hen een heel pak lastiger dan een antivirusscanner. Die laatste is namelijk heel gemakkelijk te omzeilen. Wil je hierover meer weten? Stel je vragen per mail via info@telit.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Telecom bij Tel-it

Telecom wordt steeds slimmer en er zijn steeds meer koppelingen met ICT diensten. Dé perfecte combi om deze twee diensten bij één dienstverlener onder te brengen!

Op het gebied van Telecom onderscheiden wij ons door onze diensten, zowel mobiele als vaste telefonie, onder eigen label aan te bieden. Hiermee bieden we technisch gelijke diensten aan als de providers. Het voordeel om te kiezen voor ons eigen label, is dat wij flexibeler zijn, we bieden snellere doorlooptijden, een uitstekende service en zijn altijd direct scherp qua prijs.

Bij ons heb je één aanspreekpunt die altijd op de hoogte is van jouw behoeften. Dus voor een vraag over een factuur of als er iets niet meer helemaal werkt, krijg je direct iemand aan de lijn. Uiteraard leveren wij ook diensten van de providers KPN, Vodafone en T-Mobile.

Dus ook op het gebied van Telecom zijn wij jouw One Stop Shop!

Vaste telefonie

Voor vaste telefonie is het vertrekpunt altijd, hoe wil jij bereikbaar zijn? Van daaruit maken we een belplan en leggen je zo goed mogelijk uit hoe wij jouw organisatie, net als de onze, optimaal bereikbaar maken. Vervolgens leveren we de telefoons en/of telefooncentrale. Naast het leveren, installeren we alles ook voor je, inclusief het netwerk.

Mobiele telefonie

Uiteraard voorzien we je van een passend mobiel toestel, waar we een goed advies over geven. Hier heb je verder geen omkijken naar, want we kopiëren je gegevens vanaf je oude toestel naar je nieuwe. Zo loop je bij ons weer met een volledig werkend toestel naar buiten.

Tel-it even door

Indien je een aanpassing wenst in je telefooncentrale zou je dit tijdig aan ons willen laten weten?
Iedereen een hele fijne zomervakantie gewenst!
Ons kantoor is de gehele zomerperiode gewoon geopend

De klant aan het woord

Van Zuilichem Zorg is een bedrijf in Oud Gastel met nog 7 nevenvestigingen in West-Brabant. Zij verzorgen paramedische gezondheid, denk hierbij aan (gespecialiseerde) fysiotherapie, ergotherapie, huidtherapie maar ook zijn ze gespecialiseerd in revalidatietrajecten.

Naast de hoofdvestiging in Oud Gastel is een nieuwbouw weggezet, tegen het huidige pand aan. Op die manier zijn er 20 behandelkamers bijgekomen. Daar moest qua ICT natuurlijk ook wel het één en ander voor gebeuren. Wat we precies hebben mogen doen voor deze klant en hoe de samenwerking verloopt, vertelt mede-eigenaresse Carry van Zuilichem in dit interview.

Zorg dichtbij de mensen brengen

Dit familiebedrijf is opgericht door de ouders van Carry in 1976. Carry vertelt: “In 2014 hebben mijn zus Marieke en ik de zaak overgenomen. Zelf ben ik al 14 jaar behandelend manueel therapeut. Met ruim 50 collega’s kunnen we alle zorg onder één dak aanbieden. Elke vestiging heeft alle disciplines in huis, zo brengen zij een compleet aanbod aan zorg dichtbij de mensen.”

Uniek is dat je ook voor poliklinische revalidatiegeneeskunde bij ze terecht kunt. “Dit is bedoeld voor mensen waarbij de eerstelijnszorg geen afdoende resultaat heeft opgeleverd en/of als er sprake is van een complexe zorgvraag. Na een intakegesprek met de casemanager en revalidatiearts kijken we welke vormen van zorg er nodig zijn. Zo kan het wel eens voorkomen dat iemand met 9 therapeuten te maken krijgt. Denk hierbij aan een fysio, psycholoog, maatschappelijk medewerker, ergotherapeut, orthopedisch schoenmaker, diëtist en logopedist. Deze werken allemaal samen, dat is wel uniek dat we dat aanbieden.”

Tel-it is meegegroeid

De ouders van Carry waren voor hun tijd erg innovatief als het gaat om computers. “Vroeger werd er met papieren agenda’s gewerkt om afspraken in te plannen. Maar Van Zuilichem was de eerste praktijk in 1985 die met computer ging werken. Ze gebruikten die computers om afspraken te plannen en vanuit die afspraken alles te declareren. Dat was voor die tijd heel vooruitstrevend.”

De samenwerking met ons gaat al heel ver terug. “Ik heb nog met Sjors op basisschool in de klas gezeten. Later hielp Sjors in ons ouderlijk huis en in de praktijk met onze computers. En nog steeds regelt Tel-it alles voor ons op het gebied van internet, computers en telefonie. Tel-it is met ons meegegroeid!” vertelt Carry.

Best wat veranderd in de jaren

Natuurlijk is er op het gebied van telefonie en ICT veel veranderd de afgelopen jaren. En dat is ook bij Van Zuilichem Zorg niet anders. Carry ligt dit toe: “Vroeger belde je de praktijk en verbond het secretariaat je door. Nu met VOIP kunnen we intern veel sneller schakelen, ook naar andere locaties. Dus als iemand belt, gaat binnen kantooruren het doorschakelen veel sneller. Na kantooruren gaat de telefoon automatisch door naar alle toestellen, zodat we langer bereikbaar zijn. Als we er niet zijn, gaat hij op de voicemail, die weer in de mailbox terecht komt. Heel handig.”

Ook op het gebied van ICT gaan de ontwikkelingen snel. “We werken nu veel met Teams, waardoor we elkaar voor overleg niet persé fysiek hoeven te ontmoeten. Met zoveel vestigingen scheelt dat veel reistijd.”

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw komt er best veel kijken. Wat je niet direct ziet, is dat er achter de muren toch behoorlijk wat aangelegd moet worden. “Boven het plafond en in de muren zit wel 5 km aan datakabel door het hele gebouw. Voor ons heeft Tel-it het alarmsysteem, het volledige netwerk en telefonie aangelegd. Daarnaast doen ze voor ons het werkplekbeheer. Ze faciliteren in hardware, internet, telefonie vast en mobiel, software en e-mail. Soms moeten er wel eens dingen op een pc gebeuren, maar veelal gaat dat op afstand, dat is geweldig, dat scheelt zoveel reistijd. Dit doen ze niet alleen op deze locatie, maar voor alle andere locaties.”

Samenwerking

Telefonie en ICT lijkt zo vanzelfsprekend, tot dat het niet werkt. Carry vertelt: “Dat is precies wat het punt is bij Tel-it, je wordt zo ontzorgd dat je er niet over na hoeft te denken. Je kunt ze bellen en ze staan voor je klaar. De samenwerking gaat heel soepel, ze zijn heel toegankelijk en je krijg snel antwoord. Ze staan gewoon altijd in de startblokken om te helpen. Ook buiten kantooruren, ze zijn heel flexibel.”

Net als voor een ICT partij is ook voor henzelf bereikbaarheid heel belangrijk “We zijn zo afhankelijk geworden van de computer, ik wil geen paniek voelen als het niet werkt. Zelfs onze telefoon is afhankelijk van het internet en met honderden telefoontjes per dag mag dat niet mis gaan. En zo zorgt Tel-it ervoor dat wij goed bereikbaar zijn voor onze klanten én zorgen ze ervoor dat zij altijd zelf bereikbaar zijn. Via de telefoon én via hun pc’s.”

De mensen achter Tel-it

Ludo Verhoeven is mede-eigenaar van Tel-it Telecom & ICT en is verantwoordelijk voor de telecom. Voor advies over telecomoplossingen heeft hij veel contact met klanten. Tegenwoordig heeft telecom veel overlap met ICT, dus bij een klant aan tafel komen beide onderwerpen aan bod. We vragen Ludo naar de ontwikkelingen in zijn bedrijf, zijn werk én ambities.

Telecom kan niet meer zonder ICT

Ludo vertelt: “Met vaste telecom is het zo dat als het goed staat, dan staat het. Ontwikkelingen in de traditionele platformen gaan niet zo snel meer. De ontwikkeling van Microsoft Teams als telefonieplatform is er één om in de gaten te houden. Op kantoor gaat bijna alles via Teams: je interne communicatie per chat, bellen, vergaderingen, Sharepoint, agenda en mail.” In zijn algemeenheid wordt ICT steeds breder. Er worden steeds meer apparaten, landbouwvoertuigen, handgereedschap, ‘smart’ en gekoppeld aan het internet. “Ook camerabeveiliging is tegenwoordig al IT. En daarom bieden we dat ook aan bij onze klanten.”

Het werk van Ludo is in de jaren wel veel veranderd. “Mensen bellen me niet meer met problemen, daarvoor hebben we inmiddels een support afdeling. Voor technische zaken bellen klanten naar kantoor en voor advies komen ze dan bij mij uit.” Bij Ludo staat een klant altijd voorop. “Ik denk altijd in het belang van de klant.”

Kiezen voor telecom of evenemententechniek?

Ludo studeerde datacommunicatie en telecommunicatie en zijn eerste stage was bij een telecombedrijf. “Daar had ik het prima naar mijn zin, ook bleef ik er werken na mijn stage voor een klein aantal uur per week. Voor mijn tweede stage koos ik de evenementensector en dat vond ik echt leuk.” Na zijn opleiding was die sector echter onzeker, dus koos hij er toch voor de telecom in te gaan. “Maar na drie maanden kreeg ik alsnog een contract aangeboden bij een bedrijf dat videoschermen bij evenementen installeerde. Daar ben ik op in gegaan en heb 6 jaar met veel plezier bij JVR Audiovisual gewerkt. Maar na al die tijd bijna elk weekend werken, wilde ik dat niet meer.”

Dan toch terug naar de telecom? Ludo vertelt: “In 2009 in de crisis had ik contact met mijn oud werkgever, hij had zijn telecombedrijf verkocht en attendeerde me op een mooie kans. Ik schreef me in bij de KVK, want dat ik ooit ondernemer wilde worden, wist ik al sinds mijn eerste ‘bedrijf’, vanaf mijn 12e ben ik begonnen met mijn drive-in show. In de evenementensector werd het door de crisis minder en mocht ik parttime gaan werken. Zo kon ik makkelijk voor mezelf beginnen. Ik begon op de zolderkamer en startte met het verkopen van mobiele abonnementen, GSM toestellen en accessoires. Daarnaast deed ik inbouw van carkits, navigatiesystemen en track en trace systemen. Na een verhuizing had ik een kantoor aan huis, zodat we met twee konden zitten. Als snel kwam daar een derde collega bij, waardoor ik liever een kantoor wilde huren. Zo zijn we in 2016 verhuisd naar de Wouwbaan.”

Samenwerking met Sjors

In 2013 veranderde de telecommarkt en dus moest Ludo een keuze maken. ICT bedrijven werden langzaamaan een bedreiging voor de traditionele telecomleveranciers. Telecom werd steeds meer ICT en marges van mobiele telefonie stonden onder druk. “Dus als ik continuïteit wilde, moest ik ICT toevoegen aan mijn portfolio. Ik kon daarvoor mensen aannemen en dit ontwikkelen, maar dat was dan ook weer een risico, wil ik dat wel alleen dragen?” Hij vond in Sjors een gelijkgestemde en toen werd 1 + 1 = 3.

Zijn werk is na de samenwerking wel veranderd. “In het begin deed ik alles zelf, administratie, inkoop, verkoop, installatie van mobieltjes, telefooncentrales, inbouwen van carkits. Dat is heel breed. Maar als je bedrijf groeit en je het drukker krijgt, word je uiteindelijk werknemer in je eigen organisatie.” Inmiddels werkt hij bijna niet meer uitvoerend. “Ik ben meer aan het aansturen, aan het ondernemen, ons bedrijf beter maken en uiteraard ben ik aanspreekpunt voor een deel van onze klanten. En dat geeft me nog meer plezier.” Net als Sjors vindt hij de techniek nog steeds heel leuk, dus blijft hij daar graag van op de hoogte.

Trots kijken naar de toekomst

Ludo is best wel trots op wat ze bereikt hebben samen. “De transitie van dat bureautje op zolder en busje met gereedschap tot de organisatie welke er nu staat, is best snel gegaan. Een klant die ik van die tijd nog heb, vertelde me dat ze trots op me zijn. Dat voelt echt heel vet!” Ludo wordt enthousiast van het helpen van klanten, om hun werkdag gemakkelijker te maken. Ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier vertellen, dat vindt hij prettig.

“Zo hebben we ook onze mobiele telefonie dienstverlening veranderd. Om snel en efficiënt te kunnen werken en goede service te verlenen aan onze klanten, leveren we ook mobiele telecom onder eigen label. Dit doen we op het KPN of T-Mobile netwerk met exact dezelfde technische voorwaarden.” Wat het voordeel daarvan is voor de klant? “Altijd een scherpe prijs en één factuur voor al je diensten!”

Kijkend naar de toekomst wil Ludo hun bedrijf graag nog verder ontwikkelen. Qua taken zou een stukje personeelszaken wel bij hem weggenomen mogen worden. En verder wil hij graag dat hun medewerkers steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Ludo vertelt: “Wij zijn nog vaak degenen die beslissen, maar dat wordt al steeds minder. Wij willen focussen op het ondernemen en relatiebeheer en de rest moet zelf draaien.” Het loslaten gaat Ludo goed af. . “We hebben een fantastisch team met mensen die vooruit willen met ons bedrijf en hard werken.”

Toch nog een beetje in de evenementen?

Ludo blijft een passie hebben voor evenemententechniek. “Ik ben DJ en houd me bezig met de verhuur van licht- en geluidsapparatuur. Dat is inmiddels een stuk minder geworden, door mijn werk en gezin. Maar als ik dat nog doe, doe ik dat met veel passie en vol overgave. Ik vind die techniek gewoon mooi.”

Dus als Ludo in de toekomst nóg iets beter los gaat laten, weten wij wel waar hij zijn tijd aan gaat besteden.