Skip to main content

Hier titel

Het risico op inbraak bij een bedrijf is erg hoog. Jaarlijks wordt er bij 1 op de 10 bedrijven ingebroken. 90 procent van de inbraken worden door gelegenheidsinbrekers gepleegd. Inbrekers verlenen zichzelf toegang tot uw pand via een open raam of slechte sloten op deuren. Helaas is een inbraak nooit helemaal te voorkomen. Wel kun je de kans verkleinen door middel om uw waardevolle spullen in uw bedrijf te beschermen met de volgende inbraakpreventie tips.

Heb je een vraag over inbraakbeveiliging? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers beantwoorden al jouw vragen en helpen je graag verder!

9 inbraakpreventie tips voor uw bedrijf:

 1. Zorg ervoor dat het hang- en sluitwerk SKG-proof is.
  SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het SKG sterren systeem geeft de inbraakwerendheid van het sluitwerk aan. 2 sterren geeft aan dat het sluitwerk voor 3 minuten inbraakwerend is en 3 sterren voor 5 minuten.Het keurmerk gaat hiermee van de gereedschappen uit die tijdens een inbraak het meest worden gebruikt.
 2. Plaats anti-inbraakstrip bij de voor- en achterdeur van uw pand.
  Dit zijn makkelijk aan te brengen strips om het forceren van uw deur te voorkomen.
 3. Deel geen bedrijfsuitjes op socialmedia.
  Dit is namelijk een uitnodiging voor inbrekers. Doe dit bijvoorbeeld de dag erna wanneer er weer personeel op de werkvloer is.
 4. Zorg voor goede terrein- en gebouwverlichting. En voor laag gesnoeid struikgewas.
  Zo zijn criminelen goed te zien vanaf de openbare weg.
 5. Bewaar geen contant geld in het pand en stimuleer PIN betalingen.
  Wanneer er wel contant geld aanwezig is in het pand, breng deze dan op onregelmatige tijden naar uw lokale bank. Zorg er vooral voor dat het niet opvalt en dat er geen routine in komt. Voorbereidende inbrekers hebben een routine namelijk snel door. Zo weten zij precies wanneer ze hun slag kunnen slaan.
 6. Laat bezoekers zich melden bij binnenkomst.
  Zo heeft u altijd de controle over wie er zich in uw bedrijf bevindt. Bij voorkeur, laat uw bezoek door het pand begeleiden door bijvoorbeeld uw receptioniste. Een receptionist weet immers de weg.
 7. Zorg voor een goed sleutelbeheer.
  Weet wie er toegang heeft tot uw bedrijf. Laat uw personeel tekenen bij ontvangst en zorg dat deze de sleutel inlevert wanneer ze uit dienst gaan.
 8. Zorg dat geparkeerde bedrijfsvoertuigen ook op slot zijn.
  Daarnaast kunt u overwegen om een SCM keurmerk alarmsysteem te installeren in combinatie met bijvoorbeeld een track en trace systeem zodat u altijd inzicht heeft in de locaties van uw voertuigen.
 9. Houd na sluitingstijd een sluitronde voor alle ramen en deuren.
  Zorg ervoor dat alle ramen en deuren op slot zijn en verwijder de sleutel uit het sleutelgat.

Naast deze inbraakpreventie tips kunt u de installatie van een beveiligingscamera systeem overwegen.

Met een goed beveiligingscamera systeem bescherm je niet alleen je eigendommen, maar ook die van anderen. Naast een afschrikkende werking te hebben voor criminelen, is deze ook behulpzaam in geval van inbraak of vandalisme.

Een camerasysteem kopen vraagt de nodige voorbereiding. Kies altijd voor kwaliteit en zekerheid. Maar welk systeem past nu het beste bij jouw bedrijf? Wij denken graag met je mee en bieden deskundig maatwerk advies en service.

Maak naast een camerasysteem ook gebruik van een beveiligingssysteem. Ook hiervoor geldt dat een beveiligingssysteem een preventieve werking heeft. Criminelen moeten immers moeite doen om het bedrijf binnen te komen. Maar natuurlijk heeft een alarmsysteem ook een reactieve functie. Criminelen moeten afgeschrikt worden door het alarm- of lichtsignaal.

Lukt het een inbreker toch om uw bedrijf binnen te dringen, dan wilt u uw spullen natuurlijk zo snel mogelijk terug. Als u waardevolle spullen vooraf registreert, is de kans groter dat je ze na een inbraak weer terugkrijgt. Bovendien helpt uw registratie bij het opsporen van de daders. Op stopheling.nl lees je hoe je spullen kunt registreren.

Meer weten?

Let’s go.

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en onze werkwijze. Bel naar 0165-745434, mail naar info@telit.nl of gebruik het formulier om direct meer informatie aan te vragen. Je ontvang dan binnen 1 werkdag een reactie.

Contactwijze

Deskundige ICT en telecom specialisten met veel ervaring

Persoonlijke benadering bij het bieden van oplossingen

Uitstekende service. Wij staan altijd voor je klaar

Een transparante en eerlijke prijs voor geleverde diensten